Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

templo de debod



Άλλο πάλι και τούτο! Ένας αρχαίος αιγυπτιακός ναός στην καρδιά της πρωτεύουσας ενός ευρωπαϊκού βασιλείου. Το εν λόγω εκτός τόπου και χρόνου, κομψό κατά τα άλλα, αρχιτεκτόνημα, δώρο της κυβέρνησης της Αιγύπτου στον ισπανικό λαό (μα δεν ήτανε αναγκη!), βρίσκεται μέσα στο Parque del Oeste, κοντά στην είσοδό του από την Calle de Ferraz.

Αν και προσωπικά τα βαριέμαι λίγο τα και καλά ειδυλλιακά πάρκα των μεγαλουπόλεων -αν γούσταρα να δω καστανιές και σκιουράκια, έμενα και στο Πήλιο- το ομολογώ πως αξίζει να κάνετε μια βόλτα προς τα εδώ. Ειδικά εάν τη συνδυάσετε με ένα take away γεύμα από τον Jia Xiang Xiao Chi – μακράν το καλύτερο κινέζικο κάτω από τα Πυρηναία- που θα το βρείτε μάλλον δύσκολα (ρωτήστε και κανέναν άνθρωπο!) μέσα σε μια υπόγεια διάβαση κάτω από την Plaza de España, δυο βήματα μόλις μακριά από το Τemplo. Επίσης, η εικόνα των ουρανοξυστών της Gran Via που καθρεφτίζονται στην τεχνητή λιμνούλα που περιβάλει το παράδοξο αυτό μνημείο θα κάνει μάλλον τις φωτογραφικές σας μηχανές να πάρουνε φωτιά.

Πάντως γενικά, αν σας αρέσουνε αυτά, η Μαδρίτη είναι γεμάτη από πάρκα και αλσύλλια: Retiro, Real Jardín Botánico, Campo del Moro, Jardines de Sabatini και φυσικά το αχανές Casa de Campo, παλιός κυνηγότοπος των Ισπανών βασιλιάδων, οι απογευματινοί επισκέπτες του οποίου μπορούν να αναζητήσουνε εδώ εμπειρίες επιπέδου δάσους της Βουλώνης.

Απόσπασμα από το "Ανακάλυψε Περιπλανώμενος", Dreamtigers02 http://www.yannisadamis.com/sites/default/files/free_ebooks/madrid_0.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου